НОВИНИ

Бившият президент на Франция Никола Саркози е бил задържан днес във връзка с разследване на финансирането на неговата кампания през 2007 г.

Разследването започна през 2013 г. във връзка с подозренията, че при успешната си кандидат-президентска кампания, Саркози е използвал фондове от тогавашния държавен лидер на Либия Муамър Кадафи. Самият Саркози винаги е отричал подобни твърдения.

Според информации във френските медии, позоваващи се на служител във френското правосъдие, Саркози е бил задържан днес за да бъде разпитан именно по това разследване. Освен бившия френски президент, също днес е бил разпитан и неговият близък съюзник и бивш министър на вътрешните работи на Франция Брис Ортфьо.

През януари т.г. в Лондон беше задържан, а в последствие – пуснат под гаранция френски бизнесмен, за когото се счита, че е осигурил превеждането на парите от Кадафи към Саркози.

Това не е единственият случа на изправянето на Саркози пред съда – той е подсъдим и по дело, свързано с финансирането на неговата кандидат-президентска кампания през 2012 г., когато той загуби изборите от Франсоа Оланд.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас