НОВИНИ

Президентътън а Турция, Реджеп Таийп Ердоган заяви, че САЩ се опитват да „измамят Турция“.

В обръщение към парламентарната група на управляващата „АКР“ (Партия на Справедливостта и развитието) той заяви: „Ако ние сме стратегически партньор, вие трябва да ни уважавате и да се движите (успоредно) с нас. Вие (САЩ) се опитвате да ни измамите“.

„Вие изпратихте 5 000 камиона с оръжие, там. Вие изпратихте повече от 2 000 камиона с амуниции, там. Ние искахме да купим оръжия от вас с нашите пари, но вие не ни дадохте никакви. Какъв вид стратегическо партньорство или солидарност е това?“, казва Ердоган на среща със съпартийците си в Анкара.

„Говорителят на САЩ направи коментар и каза: „Ние сме загрижени относно ситуацията в Африн“. Къде бяхте вие, когато ние сигнализирахме нашите притеснения към вас? Къде бяхте вие, когато ние казахме „нека да изчистим терористичните организации от там“?“, казва още той.

Цитатите на Ердоган са от Анадолска Агенция  - от английски  език.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас