НОВИНИ

Телата на 39 строителни работници отвлечени в Ирак през 2014 г. от „Ислямска Държава“ (ИД) са били намерени в масов гроб, съобщи министърът на външните работи на Индия.

Шушма Сварадж е съобщила на горната камара на парламента, че работниците са били убити от ИД, а телата им са намерени в гроб в с. Бадуш (северозападно от Мосул) и са откарани при местна организация за ДНК тестове.

„Вчера, те ни казаха, че 38 проби съвпадат. При 39-тата има частично съвпадение, тъй като той няма никакви непосредствени роднини“, казва Свадж (във вторник), цитирана от АФП.

По думите й, те имат информация, че след залавянето на работниците в Мосул, те са били преместени в Бадуш.

Жертвите са предимно от бедни семейства от северно-индийския щат Пенджаб и са работили за строителна компания в Мосул.

Още един масов гроб на язиди намерен в Синджар.

Индийските работници бяха отвлечени през юни 2014 г., когато джихадистите набързо успяха да овладеят контрола над значителна част от иракската територия, вкл. Мосул.

Индийското правителство никога не е получавало каквито и да са искания за откуп или директна комуникация от страна на похитителите.

Масов гроб на християни открит в Ирак

Специален самолет ще върне в Индия 38 от телата след приключване на формалните процедури в Ирак – процесът на изследване на ДНК-то на последната жертва, все още не е приключил.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас