НОВИНИ

„Ислямска Държава“ (ИД) пое отговорност за бомбената атака в афганистанската столица Кабул, при която (към момента) има загинали 29 човека.

“Мъченическа операция извършена със самоубийствен колан (джихадистки пояс) удари шиитско събиране по време на празненствата за техния празник Навруз в град Кабул“, пише в публикувано он-лайн изявление разпространено от т. нар. информационна агенция на ИД, „Амак“.

Бомбаджия-самоубиец (без автомобил) се самовзриви близо до светилище „Карте Сахи“, убивайки най-малко 29 човека и ранявайки поне 52, според изявления на официални афганистански представители.

Според изявление на говорителя на афгинастанското МВР, бомбаджията е задействал експлозива пред Кабулския Университет и болница, която е разположена срещу Университета – двете на около 200 м. от светилището.

Хората са празнували празника „Навруз“, който отбелязва началото на персийската нова година.

Сред загиналите има жени и деца, някои агенции съобщават, че много от засегнаните от атаката са тинейджъри. Постраданите са хоспитализирани - по информация на TOLO News, състоянието на петима от ранените е критично.

По-рано, Талибаните отрекоха (в Туитър) съпричастност към атаката.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас