НОВИНИ

Миграционната криза, с която държавите от ЕС се сблъскаха през 2015 г. – 2016 г. не трябва да се повтаря, според (не някой друг), а т. нар. от мигрантите „мама Меркел“.

„Трябва да се избегне повторение на такава ситуация“, заяви канцлерът на Германия пред Бундестага, цитирана от ТАСС.

„Обратната ситуация ще означава, че ние не сме се научили на нищо, нито на национално ниво, нито на европейско“, казва още тя, сякаш не Германия, а някой друг е „двигател“ на идеите за санкции срещу отхвърлящите „мигрантските квоти“, както и необходимостта от самите (доста спорни) квоти.

Според Меркел, кризите в Европа през последните години, в т. ч. и т. нар. „мигрантска криза“ са „разцепили и разделили“ немското общество.

Немският канцлер – който няма никакви други функции, освен национално представителство по отношение на ЕС … поне де юре – дори е изброила пред немските депутати, три фактора, които ЕС НЕ ТРЯБВА да забравя в бъдеще.

На първо място – Брюксел е ДЛЪЖЕН да приключи с нелегалния бизнес на тези, които за пари превозват мигранти в общността.

Второ – по-добро финансиране на програми за помощ на нестабилни държави (интересно каква ли е точната – да не питаме за юридическа – формулировка на „нестабилна държава“?!?).

Трето – следва да се обърне внимание на причините за миграцията, посочва тя.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас