НОВИНИ

Ирак е получил одобрение от Катар да бъде домакин на следващия футболен шампионат на персийските нации, който беше предвидено да бъде домакинстван от персийското "Beleaguered Gulf kingdom".

Министърът на спорта на Ирак, Абдул-Хюсеин Афшан е получил одобрение от Катар и се очаква ръководителят на футболната федерация на кралството скоро да направи официално обявление, пише в съобщение на иракското министерство, цитирано в местни медии.

По-рано, Абтан е дал сигнали, че катарската страна е направила обещания, че ще премести турнира в Ирак, пишат още иракските медии.

В момента, Ирак е домакин на три-национално състезание на националните отбори на Катар, Сирия и Ирак. То е в чест на скорошно решение на ФИФА да вдигне дългогодишната забрана за международни игри в Ирак.

От 1990 – инвазията в Кувет – в Ирак срещи (състезания) на международно ниво не са провеждани.

„Ние, позволяваме международни срещи са бъдат организирани в градовете Ербил, Басра и Карбала“, заяви президентът на ФИФА Джани Инфантино по-рано този месец на среща на съвета на ФИФА в Богота.

През декември, футболната федерация на държавите от Залива одобри искането на Катар да бъде домакин на 24-тия шампионат на Залива, но след това се стигна до кризата със Саудитска Арабия, Бахрейн и Обединените Арабски Емирства.

Успоредно с това, не малък брой иракчани идват в европейските страни с искане за предоставяне на убежище – защото бягат от „война“ – допълнително утежнявайки и без това не леката ситуация с „бежанците“.

Ако бягаш от насилници дали ще отидеш на почивка при тях?!?

Масовите събирания на хора, особено по време на международни състезания, турнири и други подобни са сред предпочитаните цели за атака на терористите, дори когато става въпрос за Европа, а до скоро не малка част от иракската територия беше контролирана от терористична организация (Ислямска държава), прочистването на чийто остатъци продължава и в момента.

Ирак: Освободете мигрантите ни държани в Австралия ... но ние, не ги искаме ...

„Сигурна държава“ ли е Ирак? Явно – ДА след като се кани да е домакин на регионален футболен шампионат. Тогава, какви бежанци от Ирак идват в Европа Най-логичният отговор е - тези, за които сега в Ирак е опасно, т.е. джихадисти - тероисти, техните поддръжници и семействата им...

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас