НОВИНИ

ПКК изтегля силите си от иракски Синджар и вече иракски сили ще осигуряват сигурността в района, заяви Съюзът на кюрдските общности в петък.

„Партизанските сили се намесиха в Синджар с цел да спасят язидите от геноцид. С вярата за постигане на тази цел, партизанските сили се изтеглят от Синджар“, цитира „Ройтерс“ изявление на Съюза, разпространено от Агенция „Фират“.

Изявлението идва малко след като Турция заплаши да атакува ПКК щабове в Синджар и планините Куандил (в иракски Кюрдистан), ако правителството в Багдад „не се справи с въпроса“. В следствие на турски въздушни удари (в сряда/четвъртък през нощта) в планинските райони на Чоман (провинция Ербил) бяха убити четирима цивилни, които са участвали в кампания част от празненствата за „Науроз“ („Навруз“, Кюрдската нова година). Според изявление на представител на местната администрация за кюрдски медии, три от жертвите са били от пешмергата.

Западът плаща данък на Ердоган, Африн е „разменен“ за Хута, говорител на ПЗН

Не искаме това, което стана в Африн да става тук, кметът на Синджар

Сили на ПКК бяха разположени в района през 2014 г., за да помогнат на язидите след като града (и района) бяха ударени от джихадистите от „Ислямска Държава“ (ИД).

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас