НОВИНИ

Депутатът от украинската Върховна Рада, Надя Савченко задържана в четвъртък по подозрения в подготовка на терористична атака и държавен преврат обяви гладна стачка.

По време на съдебно заседание по определяне на ограничителна мярка, доскорошната „икона“ на украинския Майдан, заяви, че започва гладна стачка от петък.

„Взето е политическо решение да ме задържат. Ако аз остана в затвора, то аз още веднъж ще покажа, какъв е народа на Украйна и какво е герой“, заяви тя, цитирана от ТАСС.

Савченко допълва, че „от днес, аз отивам на гладна стачка“.

В четвъртък Върховната Рада свали имунитета й и даде съгласие за задържането й, а веднага след това тя беше „настанена“ в следствен изолатор, където прекара нощта.

В нейно изявление пред съда (в петък) Савченко казва, че от „всички обвинения, прокуратурата е права само за нейното пренебрежение към висшето ръководство на Украйна и неудовлетвореността от социалното положение“.

„От всичко, което туко-що казаха, истина е само едно: аз не уважавам нито президента, нито Върховната Рада“, казва още тя и допълва, че подобно е мнението на 98% от украинците, които „също така, ме считат за герой на Украйна“.

„ДНР и ЛНР не са терористични организации“, казва още Савченко относно самообявилите се Донецка и Луганска народни републики. По думите й, именно за това „вие спекулирате“, „няма терористични организации ДНР и ЛНР“.

Сега ще се насе*ете, заяви Надежда Савченко на депутатите в Радата преди да я арестуват за тероризъм и опит за преврат

Надежда Савченко си направи партия

„Това е временно окупирана територия, където живеят хора“, заявява тя след прочитане на обвинението от прокуратурата.

В случай на доказване на вината, бившата военна може да бъде осъдена на до 15 г. лишаване от свобода или доживотен затвор.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас