НОВИНИ

Водената от САЩ коалиция ограничава военните си операции срещу „Ислямска Държава“ (ИД) в източна Сирия, докато много кюрдски лидери (в Сирийските демократични сили, SDF) са напуснали района, за да се бият с турските сили в Африн, заяви говорителя на коалицията.

„Ясно, с броя на бойците, които останаха – SDF съобщи за 1 700 човека – много от тях са и аз ще бъда много прям относно това, болшинството от ръководството на тези елементи са кюрди“, цитира „Кюрдистан 24“, коментар на полковник Раян Дилън за „Спутник“.

По думите му, много от лидерите на тези елементи в района на средната част на р. Ефрат са заминали и „ние сега сме лимитирани в нашата способност да извършаваме интензивни операции и действително да оказваме натиск“ върху ИД.

Той е отбелязъл, че въпреки че повечето бойци от SDF остават в района и продължават борбата с джихадистите, „загубата“ на лидерите (командирите) се е отразила върху военните способности.

„Нещата се забавиха, заради операциите, които стават в Африн“, казва още той.

Дилън допълва, че към момента повечето новобранци в SDF са араби и така, кюрдите всъщност са се превърнали в малцинство в рамките на силите.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас