НОВИНИ

Лидерът на френския „Национален Фронт“, Марин льо Пен смята, че ЕС е започнал истинска студена война срещу Русия във връзка с делото „Скрипал“.

„Аз мисля, че зад случващото се, се крие нещо повече – стратегия, насочена към издигането на стена, отделяща Русия от Европейския Съюз. По опита от работата в Европейския Парламент аз зная, че ЕС води истинска студена война срещу Русия“, казва тя в интервю за радио „France info“, цитирана от ТАСС.

Тя е на мнение, че правосъдната система на Великобритания „действа излишно бързо, тъй като тя вече след няколко дни определи, кой изглежда е виновен в дадения случай“ и напомня, че прецедента с разследването на химическите оръжия на Садам Хюсейн, „ни заставя да бъдем много внимателни в изводите“.

Много е вероятно, Марин льо Пен да е права. Шпионските скандали и "мръсните трикове" съвсем не са нещо ново за ЕС и в рамките на ЕС. Подобна е ситуацията с Brexit - през декември м.г. стана известно, че според служители в британското разузнаване, ЕС "прилага всички известни шпионски тактики", вкл. "изчезнали" досиета, хакнати електронни пощи и мобилни телефони, поставяне на "бръмбари, използване на чувствителни насочени мигрофони за подслушване от разстояние и т.н. "ЕС използва срещу Великобритания шпионските тактики от Студената война. И за да бъдем честни, Великобритания вероятно прави същото срещу ЕС", заявиха те, цитирани от "Експрес"...

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас