НОВИНИ

Американски военни сили скоро ще бъдат разположение в кюрдския град Кобани в Сирия.

В момента американска делегация е в сирийския Манбиж, за да обсъжда въпроса (за разполагането) и да подготви преместването на войските в Кобани в рамките на четири дни, съобщава (неназован) източник за „БасНюз“.

Член на делегацията е коментирал за „Нюрдистан 24“, че голям брой подразделения и щабовете в момента в момента са в процес на изграждане в града, който преди време беше арена на ожесточени сблъсъцци между кюрди и джихадистите от „Ислямска Държава“ (ИД).  

Ходът идва след като президента на Турция, Реджеп Таийп Ердоган заплаши да влезе в Кобани и Синджар, за да преследва ПКК в тези райони.

Точно преди срещата във Варна, Ердоган обяви започването на операция в Синджар

Съюзните на Анкара парамилитари формирования (основно т. нар. „Свободна сирийска армия“) влязоха на 18 март в (кюрдския) Африн и издигнаха собствените си знамена и турския флаг в центъра на града – наред с плячкосването, грабежите и разрушаването на паметници (вкл. рязане на дървета и пр.) – и обявиха пълен контрол над града след военна операция срещу ПКК продължила около 8 седмици.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас