НОВИНИ

Членове на „Ислямска Държава“ (ИД) са взривили светилище на суфиите в Киркук, Ирак.

Местните медии, цитират интернет издание (близко до джихадистите), което съобщава, че нападателите са „напълнили“ с бомби светилище, разположено в Тал Хама (югоизточно от региона Дяхук) и са го взривили късно в събота.

Според вижданията на ИД освен „дежурните неверници“ като християни и юдеи, изповядващите суфизма са еретици.

Прави впечатление, че през последните 2-3 седмици съобщения за атаки на религиозни обекти (обикновено неголеми светилища) започнаха да се появяват по-често, особено като се има в предвид загубите, вкл. на територия понесени от джихадистите.

Местни медии съобщават още, че също късно в събота е имало две бомбени експлозии в центъра на Киркук (дали тяхното време съвпада или е близко с атаката на светилището не е ясно), при които са били ранени общо 6 човека. Интересен факт е, че при атаката в района на Тис’иин според съобщенията са били използвани „две звукови бомби“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас