НОВИНИ

Италианските служби за сигурност са задържали във Фоджа президента на „културната“ асоциация „Ал Дауа“ египтянин с двойно гражданство (египетско и италианско), за когото са събрали доказателства, че е член на джихадистката терористична групировка Ислямска държава.

Това е станало в рамките на операция „Лош учител“, която е част от по-голямо разследване в рамките на борбата с международния ислямски тероризъм, отнасящ се към дейността на Ислямска държава.

Задържаният е обвинен в участие в терористична организация – по-конкретно, Ислямска държава, и апологетика на тероризма, утежнена от използването на компютърни средства. В хода на операцията са били претърсени три сгради, блокирани са помещения, материални средства и финансови сметки на организацията „Ал Дауа“.

Египтянинът е водел часове по религия на деца в ислямския културен център във Фоджа.

По информация на „La Gazzetta del Mezzogiorno“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас