НОВИНИ

В понеделник през нощта, мигрантите в приемен център в Ойнофита, северната част на Атика са се разбунтували и са започнали да палят пожари в знак на протест срещу прехвърлянето им от хотелите, в които са били настанени временно в приемния център.

Приемният център в Ойнофита е бил затворен през миналата година, но сега е бил отворен отново за да бъдат в него настанени мигранти, прехвърлени от островите в Егейско море. Преди отварянето на центъра тези мигранти са били временно настанени в хотели, пише вестник „Екатимерини“.

Според информация от гръцките власти, общият брой на временно настанените в хотели и взети под наем къщи е около 1 500 човека.

Част от мигрантите, които са прехвърляни от островите на континенталната част на Гърция се настаняват в хотели и наети къщи на разноски на Агенцията по бежанците на ООН.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас