НОВИНИ

Германия не може да експулсира 65 хил. нямащи право на престой, заради … липса на документи

Германските власти не могат да изгонят от страната почти 65 хил. т. нар. „мигранти“, чиито искания за предоставяне на убежище са били отхвърлени, тъй като не разполагат с необходимите документи.

Под необходими документи се разбира такива като паспорти (национални идентификационни документи), международни паспорти ими заменящи ги удостоверения за самоличност, съобщава „Funke“, позовавайки се на секретен доклад на немското МВР.

Към края на 2017 г., немските власти е трябвало да се откажат от „изгонването“ на 64 914 лица намиращи се на територията на страната и подлежащи на депортация. Към края на 2016 г. чужденците, които въпреки че нямат право да бъдат в Германия (т.е. в ЕС, тъй като вероятно много от тях „се разходкат“ необезпокоявано и в другите страни от Съюза) и които немските власти не са могли да върнат по родните им места  - заради липса на документи – са били около 38 хил.

По-голяма част от лицата на които е отказано убежище , но са останали във Федералната република, заради липса на документи са пристигнали от Индия (5 743), Пакистан (4 943) и Афганистан (3 915). Гражданството на 3 800 чужденци, които се намират на територията на Германия не е установено и до момента.

Според съобщението, Докладът показва също, че сътрудничеството между немските органи и чуждестранните представителства във ФРГ в много случаи практически липсва. Един от цитираните примери за взаимодействие с индийска дипломатическа мисия е: „Понякога много бавна обработка на исканията за предоставяне на заместващи паспорт документи, понякога тя въобще не се осъществява“, независиомо от „постоянните обръщения към посолството“ (цитат ТАСС).

Относно Пакистан се отбелязва, че предоставянето на документи се „случва, но много бавно“, а в ливанското посолство „много рядко отговарят на искания, контактът с мисията е много лош“.

В миналото Федералната република, нееднократно се е „оплаквала“ от недовлетворително взаимодействие с държави от Северна Африка по въпроса за предоставяне на необходимите документи, които трябва издава страната на произход.

По данни на немското МВР има проблем с установяването на самоличността на много лица от Северна Африка, доколкото в много случаи те просто изхвърлят своите идентификационни документи и се представят за „сирийски бежанци“.

ОТака се стига до един парадокс: Мигрантите без документи спокойно могат да влизат нелегално и без документи в Германия, а и в другите страни от ЕС, но депортирането им не може да бъде извършено точно поради липсата на същите тези документи...

Интересен факт, е че нерядко амнистиите в тези държави са следвани от засилена „миграционна вълна“ към Европа, а в някои случаи – напр. с Италия открито се говори, че освободените от затвора директно се отправят към европейските държави, като включително се стига до заглавия от типа на „Еди-коя си държава си изпразва затворите в Европа“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас