НОВИНИ

Само във вторник (27 март) - денят след срещата на президента на ЕС Туск, президента на ЕК Юнкер и българският премиер Борисов с президента на Турция Ердоган, на който беше потвърдена сделката между ЕС и Турция за спиране на миграцията от Турция към егейските гръцки острови, на о. Лесбос пристигнаха нови около 300 мигранти.

Новодошлите (с 8 лодки) се присъединиха към хилядите мигранти без документи, които вече са дошли на острова. И – естествено – тяхното настаняване и обслужване причини нови главоболия на властите в Парга Терми, Акротири Коракас, Агрила Акротири, Филакос Прокопис и Гера, съобщават гръцките медии.

Били са повикани служители от (и без това препълнения) лагер Мория, които трябва да изпълнят процедурите по приемането на новодошлите.

Очакванията са, че с идването на пролетта и подобряването на климатичните условия потокът мигранти, които искат да получат убежище в ЕС ще се засили.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас