НОВИНИ

Властите ОБМИСЛЯТ забрана

„Наръчник“ от почти 1 000 страници описва в детайли как педофилите могат да примамят, подготвят и насилят деца.

Четивото се разпространява в Холандия (явно необезпокоявано) от години и сега министърът на правосъдието и сигурността Фердинанд Граперхаус проучва дали той може дабъде зарбанен, съобщава „Nltimes“.

Проучване на RTL Nieuws показва, че четивото е в наличност в т. нар. „dark web“ повече от 10 г. и е активно споделяно по форуми за педофили, като дори към него са добавяни нови „подсказки“, полезни съвети и преживявания. Полицията е потвърдила за медията, че книгата е била използвана от различни холандски педофили.

Властите я определят като опасна, но притежаването и разпространението й не са незаконни в страната. „Просто като наръчниците за направа на бомби или извършване на перфектното убийство“, коментира говорителят на прокуратурата за „RTL Nieuws“.

В книгата в детайли е описано как да се спечели доверието на дете; съдържа готови за използване фрази и техники за награда/поощряване, за да се научат децата да пазят тайна. Бебетата са смятани за „сигурна“ (безопасна) плячка, защото не могат да говорят. Децата на възраст между 2 г. и 4 г. са определяни като „опасни“, защото не могат да пазят тайни.

„Книгата“ описва (инструктира) как да почистите след като сте направили „гнусотията“ с детето, така че да не може да се намери ДНК по детето или околната среда и как да пазите безопасно снимки от деянията си на компютъра си. Четивото дава и инструкции за самият акт на злоупотреба.

Холандските политически партии „са шокирани“ от наръчника, пишат местните медии. Много от тях – вкл. парламентарното мнозинство – искат забрана на четивото, което по думите на Маделине ван Туренбург (депутат от Христян-демократически апел/CDA) е „наистина ужасно и трябва да бъде забранено“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас