НОВИНИ

В изненадваща операция в провинция Анбар иракските специални сили са успели да убият 10 членове на „Ислямска Държава“ (ИД), сред които е и лидер на джихадистите известен с кодовото име „касапин на ИД“.

Източник от разузнавателните среди е коментирал за „Шафак Нюз“, че операцията е стартирана след като е била получена информация за заговор на джихадистите, които са искали да ударят иракски сили за сигурност в пустинята в Анбар.

„Незабавно, войските се събраха, за да преследват заговорниците от ИД, които използват пустинята в Анбар като убежище, успявайки да убият 10 от тях“, коментира източникът и отбелязва, че сред убитите при операцията е и „Абу Таа ал-Туниси, също познат като "касапина на ИД“.

Според информацията, при операцията иракските сили, също са открили тунел, който е бил използван от джихадистите в пустинята в Анбар.

От името на „касапина“ става ясно, че той е тунизиец, но допълнителни детайли за сомоличността му не са съобщени.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас