НОВИНИ

Иракски експерт по сигурността е предупредил, че 95% от лидерите на „Ислямска Държава“ (ИД), все още се крият в различни райони в Ирак, както и извън страната и е призовал властите в Багдад да действат незабавно, за да може те да бъдат заловени, колкото се може по-скоро.

„Най-видните лидери на ИД финансират терористични дейности на групата вътре от Ирак“, коментира Фадел Абу Реджиф за базирания в Лондон, „Ашарк Ал-Аусат“.

По думите му, иракските власти, трябва да действат незабавно, за да може те да бъдат заловени и изправени пред съда.

Относно залавянето на т. нар. „касапин на ИД“ – Абу Таа ал-Тунизи – и девет негови сподвижници (първоначално беше съобщено, че той и още 9 членове на ИД са убити!), Реджиф казва, че „никой не може да игнорира факта, че 95% от лидерите на ИД не се бият, те предпочетоха да избягат и да се крият в различни райони вътре и извън Ирак“.

„Касапинът на ИД“ е убит в Ирак.

През декември, иракският премиер обяви пълното освобождаване на Ирак и край на войната срещу ИД, но операциите продължават и в момента, а през последните седмици съобщенията за „инциденти“ (нападения) и различни видове атаки (вкл.  бомбени) видимо зачестиха.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас