НОВИНИ

Днес Държавният департамент (ДД) на САЩ обявиха за терористична пакистанската организация „Национална мюсюлманска лига“ (Milli Muslim League), осигуряваща политическо прикритие на организатора на терористичните атаки в Мумбай през 2008 г. Хафиз Сайед, който е и лидер на Джамаат-уд-Дауа.

Освен това, към списъка с терористичните организации бяха включени и базираните в Пакистан Лашкар и-Тайба и Техриик-и-Азади-и Кашмир.
ДД на САЩ обяви за терористи и седем членове на „Национална мюсюлманска лига“, които са действали в рамките на Лашкар и-Тайба.

„Днешните допълнения са насочени срещу опитите на Лашкар и-Тайба да заобиколят санкциите и да излъжат обществото за нейния истински характер. Не се заблуждавайте – както и да избере да се нарича ЛиТ, тя си остава терористична група. Съединените щати подкрепят всички усилия да се осигури, че ЛиТ няма политически глас, докато не престане с (използването на) насилието като инструмент за влияние“, занява във връзка действията на ДД неговият координатор по контратероризма Натан А. Сейлс.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас