НОВИНИ

Около 400 членове на „Ислямска Държава“ (ИД) са успели да се промъкнат от Сирия в иракската провинция Анбар и в момента планират възобновяване на терористичната си дейност от там.

„Разузнавателна информация потвърди, че има около 400 екстремисти от ИД, вкл. чуждестранни бойци в Уади Хауран и Уади ал-Куадф в западен Анбар, които са успели да се инфилтрират в Ирак, идвайки от Сирия“, коментира източник от средите за сигурност, цитиран от „Иракски Новини“.

По думите му, тези лица сега „планират да възобновят техните терористични дейности като атакуват наскоро освободените райони в западен Анбар“. Той дори е обвинил, водената от САЩ коалиция, че не е успяла да справи с тези екстремисти, въпреки потвърдените информации относно тяхното присъствие в Анбар.

Той също така е предупредил, че тези „бойци“ на ИД продължават да представляват сериозна заплаха за силите за сигурност разположени в тези райони и е призовал иракските ВВС да ги бомбардират, колкото се може по-скоро.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас