НОВИНИ

Повече от 137 хил. сирийци напуснали северозападния град Африн, където Турция води операция заедно със спорни съюзни подразделения се нуждаят от хуманитарна помощ.

Управлението на Върховния комисар на ООН по въпросите на бежанците „изпитва обезпокоеност, отговаряйки на хуманитарните нужди на повече от 137 хил. сирийци от региона Африн, станали (вътрешно) преместени лица“, заяви официалният представител на Управлението, Андрей Махевич на брифинг в Женева (във вторник), цитиран от ТАСС.

По думите му, повечето от тези  хора се намират в гр. Тел Рафат, а също и в Небул, ал-Захра и други села. Те живеят в направени от подръчни материали жилища, в недостроени и разрушени здания, в джамии, складове и под открито небе, около 3.5 хил. са намерили приют в палатъчния град Фафин, северно от Алепо.

Махевич, допълва също, че към „преместеното население от Африн спада, някои (хора) се завръщат“.

Турция ще предаде Африн на законното сирийско правителство, министърът на отбраната

СЗО: Почти 170 хил. са бежанците от Африн

Турски губернатор с ятаган и фес: След Африн, турците ще „завладеят“ Манбиж, Мосул, Йерусалим

И тук резонно възниква въпросът, след като Турция собственолично започна т. нар. операция срещу тероризма на чужда територия и то в район, където имаше „бежанци“ от други – по-неспокойни - райони на Сирия защо (отново) всички ще трябва „да плащат“ за „кашата“, която някой самичък е забъркал.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас