НОВИНИ

Членове на афганистанските „Талибани“ са превзели район в провинция Газни, близо до провинциалната столица в ранните часове на четвъртък.

При атаката са убити най-малко 7 човека сред които и губернатора на провинцията, съобщава представител на полицията, цитиран от АФП.

Районът Хауаджа Омари в Газни е бил смятан за един от най-сигурните в провинцията.

Според изявление на заместник шефа на полицията в Газни, при атаката освен губернатора Али Дост Шамс са били убити и неговите бодигардове, както и седем полицаи и пет агента на правителствените разузнавателни служби. По думите на Рамазан Али Мохсени, Талибаните също така са опожарили няколко „щаба“ в района.

Говорителят на Талибаните, Забихуллах Муджахид казва в изявление, че 20 служители на полицията са били убити при атаката.

Падането на Хауаджа Омари под контрола на Талибаните практически удължава (приближавайки) „тяхната територия“ до столицата на провинцията Газни – разполжена на около 150 км. югозападно от афганистанската столица и в която живеят около 150 000 човека.

Обикновено през април, Талибаните „официално обявяват“ началото на т. нар. „пролетна офанзива“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас