НОВИНИ

В четвъртък (12 април), в пристъп на ярост и за отмъщение, мигрант от Нигер уби с нож едногодишната си дъщеря и нейната мака – германка на 34 години – на гара на метрото в центъра на Хамбург.

Според първоначалните информации от прокуратурата зловещото престъпление е в резултат на ярост и за отмъщение, защото 33-годишният мигрант е губел заведено от него дело за родителски права над детето.

Момиченцето е издъхнало на място, а жената – малко по-късно в болница.

Атаката е била извършена пред очите на много намиращи се на платформата пътници. Убиецът е бил задържан по-късно на близка търговска улица, а ножът, с който са били извършени убийствата е бил открит в кошче за боклук.

Убиецът е заплашвал и преди жената, с която не е имал брак и която е станала майка на детето му, но в последствие са се разделили. Това е станало ясно от документите по съдебното дело за родителски права над детето, заведено след жалба подадена от мигранта през януари, с която искал споделени родителски права.

Убитата не е била съгласна с искането на „бежанеца“. Тя е съобщила за многократни заплахи от негова страна, за това че е бил неуравновесен, че е влизал в нежелани контакти с нея и детето. Дори е казвала, че е използвал насилие срещу нея, но за това няма доказателства в съдебните протоколи.

В сряда (11 април) съдията по семейни дела е дала да се разбере, че няма да даде родителски права на мигранта, който не е имал сключен брак с майката. Те очевидно са му били необходими, защото престоят му в Германия е зависел от тях – имал е разрешително за престой в страната до 2019 г. именно заради детето. Лишаването му от родителски права вероятно е щяло да доведе до отказ на право на престой.

Естествено, случаят предизвиква голям обществен отзвук в Германия. И за пореден път (също толкова естествено) властите се стремят престъплението до поредния случай на домашно насилие. Дали е така или това е просто проява на култура, с която същите тези политици и власти искат да обогатят европейците – всеки може да си прецени сам.

По информация на "Welt".

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас