НОВИНИ

Президентът на Сирия, Башар ал-Ассад е бил включен в базата данни на украинската интернет страница „Миротворец“.

Съответната информация е публикувана на сайта и както пише там, това е станало в неделя – не в „признак на солидарност“ с действията на САЩ, Великобритания и Франция (ударите по Сирия от събота), а заради информацията, че децата му са били на почивка в Крим.

„Съзнателното организиране на нарущаване на държавната граница ва Украйна от непълнолетни деца с цел проникване в окупирания от Русия, Крим. Участие в антиукраински пропагандни мероприятия на Русия. Участие в опити за легализиране анексирането на АР Крим.“, са причините описани в самата страница довели до включването на Ассад в нейната база данни.

Страницата, също така се позовава на изказване на руския депутат Дмитрий Саблин, който разказва, че децата на сирийския президент през миналата година са почивали в (прочутия още от времето на СССР) детски лагер „Артек“ в Крим.

Спорният сайт е скандално известен, дори с факта че открито публикува лични данни на граждани, вкл. журналисти, а не рядко след като едно лице попадне в тази т. нар. база данни започва да получава и заплахи.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас