НОВИНИ

Удар на коалицията по Сирия няма да остане без последствия

Министърът на външните работи на Русия, Сергей Лавров заяви, че отношенията между Русия и Запада сега са по-зле, отколкото по времето на „Студената война“.

„Мисля, че отношенията са по-зле, отколкото по времето на“Студената война“. Доколкото по времето на „Студената война“ имаше комуникационни канали. И нямаше удържане на русофобията, която изглежда като геноцид чрез санкции“, казва той в интервю за ВВС, цитиран от РИА „Новости“.

Относно предполагаемото използване на химически оръжия в Сирия, Лавров отбелязва, че всички доказателства, които дават Франция, Великобритания и САЩ са основани на съобщения от медиите и социалните мрежи.

„Няма доказателства, че на 7 април химически оръжия са били използвани в Дума“, коментира още той.

Дипломат №1 на Русия, допълва също, че атаки на западни страни в Сирия няма да останат без последствия.

„Последствия определено ще има. Всъщност, ние губим последните остатъци на доверие в нашите западни приятели“, казва той и допълва, че западните страни „първо те осъществяват наказание в Дума в Сирия, а след това чакат, докато специалисти на ОЗХО (Организацията за забрана на химическото оръжие) проведат инспекция на място“.

„Доказателство чрез наказване се прилага от тройката западни страни“, коментира още той.

В ранните часове на събота, САЩ, Великобритания и Франция нанесоха въздушни и ракетни удари по обекти в Сирия, с мотива за използаве на химически оръжия.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас