НОВИНИ

Премиерът на Израел, Бенямин Нетаняху изрази подсрепата на страната си за ударите в Сирия (от събота) и призова за подобен отговор към Иран.

„Аз й (на британския премиер, Тереза Мей – бел. ред.) казах, че важното международно послание на атаката е нулева толерантност към използването на неконвенционални оръжия“, заявва той по време на седмичното заседание на израелския кабинет, цитиран от „The Times of Israel“.

„Аз допълних, че тази политика трябва, също да бъде изразена в предодвратяването на терористични държави и групи от постигане (притежаване) на ядрени възможности“, казва още той.

„Аз повторих, че основният елемент, който руши устоите на Близкия Изток повече от който и да било друг е Иран и че президента Ассад трябва да разбере, че когато той позволява на Иран и неговите проксита (довереници) да установяват военно присъствие в Сирия, той излага на опасност, както Сирия, така и стабилността в целия регион“, допълва Нетаняху.  

Израелските медии съобщават – позовавайки се на свои източници – че Израел е бил предварително информиран за ударите от събота.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас