НОВИНИ

Следващата седмица Комисията по предодвратяване на зависимостите и Комисията по предодвратяване на самоубийствата и насилието към литовския Сейм планират да разгледат въпроса със зависимостта от „медицински препарати, интернет, секс и пр.“.

Както иронично отбелязва за „Спутник“, депутата (от либералите) Аушрин Армонайте съобщил за предстоящата програма на комисиите и самата тя член на Комисията за предодвратяване на самоубийствата и насилието: „въпроса с алкохолизма вече е решен“ и за това Сейма е решил да се заеме с други въпроси.

„Честно казано, понякога не разбирам – това искренно безпокойство ли е или окарикатуряване на работата“, коментира още депутата.

В заседанието предвидено за разглеждане на тези въпроси ще участват не само депутати, но и лекари, психолози и психиатри, а също и представители на министерство на оразованието и науката и обществените организации.

Литва често е била „първенец“ в различни класации свързани с употребата на алкохол, като по данни на Световната здравна организация (към 2016 г.) на всеки жител на страната са се падали средно по 16 литра алкохол.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас