НОВИНИ

Иракски съд е осъдил на смърт 4 чужденки, а 3 други са получили присъди „доживотен затвор“ за връзки с „Ислямска Държава“ ИД).

Осъдените на смърт от Централния криминален съд са азейрбаджанки и киргизка, докато с доживотни присъди са две руски гражданки и една на Франция, според изявление на Върховния правен съвет, цитирано от „Иракски Новини“.

Според някои съобщения, позоваващи се на АФП осъдената френска гражданка е Джамила Ботоато на 29 г. 

Осъдените руски гражданки са Алиса Исмаилова и Елвира Магомедханова от Дагестан, цитира РИА „Новости“, руския сенатор, представител на главата на Чечня за страните от Близкия Изток и Северна Африка, Зияд Сабсаби.

В Ирак са изпълнени 13 смъртни присъди – 11 на „терористи“

Ирак: 7 джихадисти със смъртни присъди за масово избиване а цивилни

Поредна група туркини със смъртни присъди в Ирак

По думите му, в близките 15 дни руската страна или близки роднини на осъдените могат да попадат апелация.

Според данните в списък на задържаните в багдадски затвор руски гражданки публикуван от РИА „Новости“ (преди), който е бил предоставен от властите на Чечня Ал. Исмаилова е от Махачкале, а Е. Магомединовна от гр. Дербент (Дагестан) - родена 1977 г. и с нея са и две деца – от 1 г. до 3 г.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас