НОВИНИ

Кралство Саудитска Арабия ще изпрати войски в Сирия в рамките на водената от САЩ коалиция, ако се вземе решение за разширяването й, заяви министърът на външните работи на Кралството, Абдел ал-Джубер.

„Ние обсъждаме със САЩ и го правим от началото на сирийската криза – относно изпращането на войски в Сирия“, заяви той по време на пресконференция с Генералния секретар на ООН, Антонио Гутиереш в Рияд, цитиран от Агенция „Ройтерс“.

По думите му, Рияд преди е предлагал тази идея на бившия президент на САЩ, Барак Обама.

В понеделник „Уолстрийт Джърнал“ излезе с материал, според който администрацията на президента Тръмп разчита на формирането – на територията под контрола на САЩ/коалицията в Сирия – на военен контингент, който да позволи изтеглянето (замяната) на американските военни там.  

„Според плана, войските ще заменят американския военен контингент след разгрома на ИДИЛ и ще помогнат за сигурността в северната част на страната…“, пише „Уолстрийт Джърнал“, който се позовава на „свои източници“.

„Башар ал-Ассад ще си отиде – нямайте съмнения относно това“, казва Джубер за CNN през 2016 г. и допълва: „той ще си отиде или чрез политически процес или ще бъде махнат със сила“.

Кралството е страната в Близкия Изток, която дава най-много пари за отбрана – за 2017 г. бюджетът й е 75 млрд. щатски долара.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас