НОВИНИ

Службата за сигурност на РФ (ФСБ) е пресякла дейността на клетка на „Ислямска Държава“ (ИД), която е подготвяла терористични атаки в Русия.

Според съобщението на Службата, джихадистите, „които по указания на нейни (на ИД – бел. ред.) емисари, намиращи се на територията на Сирия са планирали извършването на резонансни терористични актове на територията на Ростовска област с използването на огнестрелно оръжие и самоделни взривни устройства (ИВУ-бел. ред.)“.

При операцията са били задържани трима членове на групата, но ръководителя на клетката  е „оказал въоръжена съпротива“ и е „задействал ИВУ неустановен образец“ – с други думи: се е самовзривил.

В Русия ликвидираха свързан с Ислямска държава терорист.

В хода на операцията – към която са били привлечени и сили на полицията – от тримата задържани е иззето огнестрелно оръжие, боеприпаси, готово за използване импровизирано взривно устройство и електронни носители на материали, пропагандиращи дейносттан а ИД.

На мястото, също така са намерени един АК-74, ръчни гранати и инструкции за изработка на ИВУ.

Русия: Разбиха клетка на ИД и канал за изпращане на джихадисти в Сирия и Ирак.

От началото на тази година, ФБС е предодвратила 6 терористични акта според изявление на Александър Бортников, председател на Националния антитерористичен комитет и директор на ФСБ (от 10 април 2018 г.).

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас