НОВИНИ

Мухамад Замар, считан за един от организаторите на атаките в САЩ на 11 септември 2001 г. е бил заловен от силите на сирийските кюрди – Подразделенията за защита на народа (YPG).

Замар, който е бил свързващо звено в терористичната клетка, която е организирала и извършила атаките е бил и близък приятел с един от планиралите и извършилите атаките – Мухамед Ата.

Също както и Ата, Замар е участвал в терористичната клетка на Ал Кайда в Хамбург и е напуснал незабавно Германия след атаките в САЩ. Малко след това, немското разузнаване го е проследило до Мароко, след което (с помощта на ЦРУ) той е бил заловен.

Замар е имал двойно гражданство – немско и сирийско и е бил предаден на Дамаск през 2002 г. Бил е в затвора до 2013 г. и след като е бил освободен, незабавно се е присъединил към джихадистката терористична групировка Ислямска държава. В интернет дори бяха разпространени видеозаписи, на които той позира пред знамето на групировката.

За залавянето му съобщи немският „Bild“, позовавайки се на кюрдски източници.

Вестникът допълва, че Замар е в кюрдски затвор, а политиците в Германия „изобщо не са щастливи“ от факта, че членове на Ислямска държава с немско гражданство са били заловени от YPG, а също и че никой не знае, какво ще стане със Замар.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас