НОВИНИ

Заместник министъра на външните работи на Русия, Михаил Богданов – който е и специален представител на президента на РФ за Близкия Изток и сътрудничеството със страните от Африка – заями, че на достъпа на експертите на „Организацията за забрана на химическото оръжие“ (ОЗХО) в сирийския град Дума се пречи от терористите.

„Както показват събитията, (заплаха) съществува – за съжаление“, коментира той за РИА „Новости“ в отговор на въпрос: съхранява ли се заплахата за експертите на организацията, които трабва да проведат разследване/проучвания на мястото на предполагаемата химическа аката (от 7 април).

Експертите на ОЗХО са влезли в Дума, Сирия.

„Има бойци, които тероризират гражданите и в т. ч. възпрепиятстват нормалната работа на представителине на международни организации – ООН и ОЗХО.“, казва още той и допълва, че „някой не иска, да има обективно професионално разследване“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас