НОВИНИ

Над 300 полицаи и жандармеристи от Франция и Гърция са участвали в проведените във вторник (17 април) координирани операции в Кайена и Солун, които са били проведени с подкрепата на Европол и Евроджъст.

Според разследващите, задържаните са част евроазитска организирана престъпна група, в състава на която са влизали предимно арменци и грузинци, които са отговорни за извършването на ограбването на около над 120 магазина във Франция и 50 жилища в Гърция. 17 от престъпниците са заловени в Кайена, а други 14 – в Солун.

Сред тях са 4 „високопоставени“ престъпници, известни с руския термин „воры в законе“ вкл. лидерът на групата и двама „смотрящих“ (регионални координатори на престъпниците).

Групата е имала строга йерархична структура и е поддържала т.нар. „общак“ (общ фонд за финансиране). Престъпниците са били много активни – по оценки, на ден са били ограбвани по 2 до 5 жилища в Гърция и са извършвани по 10 до 15 кражби от магазини във Франция. Общата стойност на заграбеното е няколко милиона евро.

По информация на Европол.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас