НОВИНИ

Мароканецът Абдеррахман Боуанане е заявил пред районен съд, че атаките му са оправдани, заради военните действия на западните страни срещу „Ислямска Държава“ (ИД) в Сирия и Ирак.

Съдът, също така е чул, че отхвърленият „търсещ убежище“ е бил „инспириран“ да атакува 8 жени и 2 мъже с нож в югозападния град Турку (на 18 август 2017 г.) от 23-годишен турчин, базиран в Узбекистан, с който са се срещнали в джамия, съобщава „Helsingin Sanomat“.

Въпросният турчин в момента е обеккт на международно издирване. Предполага се, че е казал на Боуанане, че Финландия била виновна за нестабилността в Сирия (интересно какво стана с тезата „гражданска война в Сирия“?!?) и е изпратила 100 войници, който да се сражават там. Всъщност Финландия е изпратила 100 инструктури в Ирак и то от 2015 г.

„Той ми даде позиция, която ми даде правото да убия финландци“, заявява (най-безочливо) 23-годишният МАРОКАНЕЦЪТ (на снимката - в ляво) в съда в хода на процеса.

Съдът също е чул, че по време на полицейския разпит, Боуанане е заявил, че целта на атаката е била „да укрепи ислямското кралство … Аз исках Ислямското кралство да е силно“.

Мароканецът Е изправен пред съда по обвинения в убийство и опит за убийство „с терористични намерения“, а това е първата свързана с тероризъм атака в северната страна.

Във вторник, самият Боуанане е признал, че мишени на атаката му са били специфично жени. Пред полицията, пристигналият във Финландия през 2016 г. мароканец е заявил, че първоначално е възнамерявал да нападне войник, но в последствие е променил плановете си, вярвайки че е еднакво оправдано да нападне цивилни жени.

ПОТВЪРДЕНО: Нападателят от Турку е бил поддръжник на ИД.

„Моята цел беше „да ударя“ жени, не мъже … Аз бях във война срещу жените“, заявява той, цитиран от „hs.fi“.

Жертвите на нападението му са общо 10 като 8 от тях са жени – две починаха от раните си. Двамата пострадали мъже (един от тях, Хасан Зубиер - на снимката в дясно) не са нападнати директно от Боунан, който ги е ръгал, когато те са се опитвали да спасят жените.

Мароканецът най-безпардонно заявява, че първоначалната му цел е била да убие двете жени от „Свидетелите на Йехова“, които са търсели привърженици в центъра на града. Едната от тях е сред жертвите на атаката.

„Те ме дразнеха сексуално. Начинът , по който те ми се усмихваха, провокира някакъв вид емоции вътре в мен, които са неудобни“, заявява още той.

„Честно, аз се почувствах все едно, че съм контролиран дистанционно … Идеята беше да продължа да атакувам, докато главата падне“, заявява (непризнатият) „бягащ от насилието“.  Практически, лицето, чиято „идея“ е била на практика да атакува жертвата, докато де факто не я обезглави спира да „ръга“ случайните хора едва след като е прострелян от полицията.

ПОТВЪРДЕНО: Нападателят от Турку е бил поддръжник на ИД

Нападателят от Турку е бил напълно вменяем.

От затвора „Ylen Turku“ са коментирали за „Finnish Broadcasting Company“, че Боуанан се е бунтувал в килията си в понеделник и вторник вечер и е счупил телевизора и други мебели.

По време на самият процес той многократно се е смял и „подхилквал“, отричал е (осъждал е) жертвите си и е отказал да се подчинява на разпореждания на съдията – подобна реакция е наблюдавана и при други лица извършили нападения със „сходни мотиви“ -   , вкл. в сряда (след обяд) е отказал да седне на мястото си, твърдейки, че „Всяко ново нещо, което използва го приближава до Ада“.

Според психиатъра, Густав Шулман, неговото „психологическо насилие срещу жертвите и целия финландски народ“ по време на процеса действат като продъление (продължаване) на атаката (цитат „svenska.yle.fi“).

По информация на "Брейтбарт".

 

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас