НОВИНИ

Излизането на Великобритания от ЕС през март 2019 г. (то ще бъде последвано от двегодишен транзитен период) ще има „масивни“ и при това – крайно негативни последици за икономиката на Германия.

Според ново изследване, Германия (немската икономика) ще пострада от Brexit повече от която и да било друга страна от ЕС, показва ново изследване.
То е извършено от Европейския комитет по регионите и изводите от него никак не са утешителни за Германия. Brexit ще нанесе мощен удар по финансите на страната и може да я направи на „страна, където преобладават беднотата и мизерията“. Ще бъдат засегнати тежко промишлеността, а също и висококвалифицираните професии 41 от общо 50 региона в Германия, вкл. Хамбург, Берлин, Кьолн, Дармщадт, Дюселдорф и западната част на района на Рур.

В статия на Гюнтер Ханих (известен автор по икономически теми) в немския сайт „GeVestor“ се казва, че „Това прави Германия, заедно с Ирландия, страната, която ще пострада най-много от Brexit. Аз мога да ви кажа следното: това събитие ще има масивни последствия за нас и нашия ежедневен живот.

Според Ханих, основната причина за това е голямата зависимост на немската икономика от износа. По думите му, между 16 и 17% от продуктите от производството ще бъдат засегнати от Brexit и това ще има крайно негативно отражение върху икономиката на Германия. „Тъй като местното нарастване се основава основно на износа, това ще бъде значително връщане назад…Ако, както аз очаквам, има нова световна финансова криза, тогава, сочената за „страна икономическо чудо“, много бързо ще стане страна, където преобладават бедността и мизерията“, казва той.

Ханих счита, че следващата криза ще удари най-тежко Германия, заради нейната икономика, която „едностранчиво зависи от износа“.

Във връзка с изследването, изявление направи и председателят на Европейския комитет по регионите Карл-Хайнц Ламбертц, който призова Берлин да направи повече за да минимализира влиянието на Brexit върху регионите. „Предвид техните тесни връзки, докладът счита, че немските региони могат да се окажат сред страните най-сериозно засегнати от напускането на ЕС от Великобритания“, заяви той.
На подобно мнение е и депутатът в Европейския парламент Ханс-Олаф Хенкел, според когото, ситуацията е „губещ – губещ“ по отношение за Германия и хиляди работни места ще бъдат засегнати от Brexit=

По информация на „Express“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас