НОВИНИ

(Обновено...)

Джихадистът е планирал да удари самата ФСБ

Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия е разкрила и пресекла дейността на поддръжник на „Ислямска Държава“ (ИД), който е планирал „резонансни теророристични актове“ срещу правителствени обекти в Ставропол.

Джихадистът, „който е дал клетва за вярност към главатаря й (на ИД – бел. ред.) е пристъпил към планирането на резонансни терористични актове с използването на огнестрелно оръжие и самоделни взривни устройства“, съобщава информационният център на Службата.

Според съобщението, цели на планираните атаки е трябвало да станат „зданието на правителството в Ставрополския край и териториални органи за сигурност“.

В хода на проведените оперативно-бойни мероприятия (на 21 април 2018 г.) по задържането на терориста, той е „оказал въоръжена съпротива и е получил раняване, несъвместимо с живота“, пише още в съобщението.

На мястото са били намерени оръжие с обрязана цев – 16 калибър с боеприпаси към него, голям нож, пакет с поразяващи елементи, нарязана арматура и пирони. Служителите на ФСБ са открили също и флаг на ИД, както и текст на клетва за вярност (ръкописен текст) към  лидера на ИД, Абу Бакар ал-Багдади, а също и схеми с пазположението и подходите към сградата на правителството в Ставрополския край и Управлението на ФСБ за него.

Информация за самоличността на джихадиста не е съобщена.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас