НОВИНИ

Германия, чийто канцлер покажи „всички желаещи“ да се преселят в Европа и която устойчиво не само говори, но и настоява за „съюзническа и споделена отговорност“, позволявайки си дори да иска санкции за несъгласните, сега доста „национално“ обсъжда връщане на „гостите на Меркел“ (без споделяне и съюзници).

Министърът на развитието на Германия е в Ирак, където се надява „да окуражи“ завръщането на повече „иракски бежанци“ от Германия в родината им, съобщава „БасНюз“.

Според съобщението, Герд Мюлер предлага – от името на федералната република – „масивен пакет помощи“ за „иракските бежанци“, които доброволно се завърнат, но … не „безплатно“, цитира иракската медия съобщение на ДВ.

По програма германския министър ще открие (официално) център за съветници, който трябва да осигури места и (работни) позиции за подготовка.

„ИД („Ислямска Държава“) е военно разбита в Ирак, но повече от два милиона човека, все още са вътрешно разместени“, заявява Мюлер преди заминаватето и допълва, че „хиляди сирийски бежанци трябва да чакат в Ирак докато убийствената война в Сирия най-накрая приключи“.

„Мостове, болници и цели градове са унищожени“, допълва още той.

„Бежанците“ не са панацея, а тежко бреме за икономиките на страните от ЕС

„За да се предотврати разпространяването на тероризма от възстановяване на опората (основата) е важно, хората да могат да се върнат в техните домове“, завява още той и допълва, че това е причината, поради която „ние се фокусираме върху помощ за училища и образование за деца и млади хора, както и (върху) възстановяването“.

В замяна, Мюлер е призовал иракското правителсство „последователно да подобри условията на рамката/структурата: да се бори с широко разпространената корупция, заздравяване върховенството на закона и повишаване (популяризира) помиряването“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас