НОВИНИ

Паричните преводи на мигрантите към страните им на произход през 2017 г. са „ударили“ рекордните 379 млрд. евро (466 млрд. долара).

Това според Световната банка е над 8% повече спрямо предишната (2016) година.

Увеличенията са най-вече в трансферите от Европа, Русия и САЩ. Като нетни количества по изнесени пари на челно място са САЩ от където са били изнесени по този начин 69 млрд. долара. Те са следвани от Германия – 12.6 млрд. долара, а на трето място е Саудитска Арабия с 12.2 млрд. долара.

Най-много пари от мигранти е получила Индия – 69 млрд. долара, следвана от Китай – 64 млрд., Филипините – 33 млрд., Мексико – 31 млрд., Нигерия – 22 млрд. и Египет – 20 млрд. долара.

Тези постъпления м много страни са съществена част от БВП. През 2016 г. Египет е получил така 6% от своя БВП, но далеч по-напред е Киргизстан с неговите 35% от БВП дошли от мигранти в чужбина.

Тенденцията ще се запази – експертите на Световната банка очакват, преводите от мигранти към родните им страни през тази година да се увеличат с нови 4% и да достигнат 495 млрд. долара.

По информация на „Junge Freiheit“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас