НОВИНИ

В петък срещу събота (21 април) мигрант от Пакистан е проникнал в църквата „Св.Марк“ в Хемниц и (меко казано) я „потрошил“.

След като изпочупил къде – каквото намери (щетите са за над 10 000 евро), 24-годишният пакистанец се завил със тържествени църковни одежди и заспал. Така го намерил дошъл в събота сутринта църковен служител.

Полицията започнала разследване и установила – както почти винаги става в подобни случаи – че човекът имал „здравословни проблеми“. (Дори и да не си помисли някой, че е поради религиозни причини!) И толерантно го освободили.

Очевидно, „здравословните проблеми“ са продължили, защото два дни по-късно - в понеделник вечерта, същият пакистанец нападнал друга църква в Хемниц – „Петрикирхе“. Счупил с камъни витражите на прозорците и успял да проникне в сградата. Вътре се оказал 50-годишният органист на църквата. Пакистанецът му отнел смартфона и го строшил. Разправията обаче му отнела известно време и дошли полицаите. Така щетите, нанесени на църквата се оказали не особено големи – едва за около 3 000 евро.

Но пък полицаите, които го задържали са си изпатили. При оказаната яростна съпротива при задържането на нападателя, той успял да рани един от тях в крака.

Полицията отново била толерантна – причината за нападението на църквата пак се оказа „здравословните проблеми“ на пакистанския „бягащ от насилието“. „Причината за последното проникване в църква е, както при първия случай – поради неговото здравословно състояние“, е заявил говорител на полицията в Хемниц, цитиран от „Tag24“.

Толерантността си е толерантност, но все пак, ако „търсещият убежище“ има някакви ментални проблеми (ако отхвърлим религиозните подбуди), те дават ли му правото да напада църкви? И защо изобщо не е въдворен в съответното здравно заведение, където няма да бъде опасен за обществото? Колко още църкви трябва да вандализира въпросният „болен“ за да стане това?

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас