НОВИНИ

Иракските сили за сигурност са арестували седем членове на „Ислямска Държава“ (ИД) в граз Мосул.

„Един от тях е продавал жени-робини по времето на тъмното управление на ИД, докато другите са обвинени в екзекутиране на служители на полицията и изхвърлянето им в Касфа“, коментира говорителят на центъра за медии на силите за сигурност, Яахиа Расул, цитиран от „Иракски Новини“ (под изхвърляне се има в предвид „яма“ в Мосул, където джихадистите са „погребвали“ телата на жертвите си)..

По думите на Расул, те са били арестувани в районите Митакю и Хамаа в сряда.

„Силите за сигурност бяха предупредени, че членът на ИД, Гаралах Кайро Хабаш, който беше ръководител на раидо „ал-Баяан“, заедно с трима негови придружители е в с. ал-Абаза, южно от Мосул“, цитира ДПА, ръководителя на полицията за провинция Ниневия, капитан Халед Уалид.

По думите му, те са били с фалшиви индентификационни документи – с имена на цивилни граждани – които са били конфискувани.

Детайли около самоличността на задържаните – и в частност националността/гражжданството им не са съобщени в нито един от случаите.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас