НОВИНИ

Престъпниците са северноафриканци влезли с лодки през миналата година

Един убит, трима ранени и четири грабежа - това е „резултатът“ от наситената с насилие нощ в (доскоро наричаният) столица на модата Милано.
Италианските карабинери са „ловили“ престъпниците, извършили четири нападения в района на Чинизело и Милано – всели паника в града – цяла нощ (гонката е започнала 02 ч. в петък).

Нощта е била жестока не само за органите на реда, които са преследвали престъпниците, но и за хората – атаките са били буквално пред очите им.

Първо атакували в Чинизело 31-годишен италианец – бездомник. За да ограбят малкото останали му вещи, го ранили тежко с нож – засегнати са далакът и черният дроб.

Второто нападение извършили пак в Чинизело – 10 минути по-късно. Изпатил си 36-годишен перуанец. Пребили го за да му вземат два смартфона.
После двамата напуснали Чинизело и отишли в Милано. Следват два грабежа с насилие, в следствие на което има трима ранени, за една от жертвите – бенгалец - атаката е с фатален край. Гротеските сцени се развиват в близост до централната гара на Милано и ул. „Падуа“.

Около 02.30 ч., нанесли удари с нож в гърдите на 23-годишния бенгалец Хак Самсул – отново със същата цел – да вземат смартфона му. Той е починал от раните си по пътя към болницата, където констатирали смъртта му.

Час след убийството – в 03.40 ч., млада англичанка – 21-годишна студентка в Католическият университет –става жертва на „развилнелите се“ – тя е ограбена (мобилен телефон) и е била ранена. „Аз се прибирах у дома, те се приближиха и откраднаха моя iPhone“, разказва студентката. Точно в този момент един от двамата нападатели й е нанесъл удар с нож в корема. Раната била повърхностна и тя дори не я усетила в този момент на напрежение и ужас от ставащото. Приятелката й, която била с нея видяла изтичащата от дрехите кръв и тогава се обадили на Бърза помощ.

Властите незабавно започват издирване на групата и в частност мъж на 35 г. и негов съучастник – вероятно от Мароко – които са „кръстосвали района“.
Малката времева разлика при нападенията и относителната близост от местата, където са извършени, са довели до предположението, че случаите са свързани.Търсенето не продължило дълго – след като ранили студентката, те отишли в намиращ се наблизо МакДоналдс, където започнали да закусват. Според описанията в медиите, и двамата са „северноафриканци“, като единият от тях е на 28, а другият – на 30 години. И двамата са нелегални мигранти, дошли в страната през 2017 г. с „лодка“ от Либия.

Ситуацията по сигурността в Милано изглежда е излязла от контрола на властите. „Докато комисар Майорино организира месец на мигрантите и прави за тях празничен пикник в „Парко Семпионе“, фактически тази част от Милано, който гордо се демонстрираше като мултиетнически и за приемането (на мигрантите), е изцяло без контрол“, заявява съветникът по сигурността в Ломбардия Рикардо де Корато. Той обвинява за това комисаря Марсело Кардона и кмета Бепе Сала, който само преди дни отново потвърди (по повод 25 април – националният празник на Италия) отново публично заяви, че мигрантите са „Добре дошли“. „А какво отговарят те на многото, многото пострадали от престъпления“, риторично пита в тази връзка де Корато.
Естествено, въпросът му е оставен без отговор, а може би, в еуфорията от празниците в рамките на месеца на мигрантите, кметът и комисарят изобщо и да не са го чули.

По интформация на “Il Giornale“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас