НОВИНИ

Губернаторът на Истанбул е съобщил, че за 1 май в града ще бъдат разположени 26 174 служители на полицията.

Очаква се основният митинг да бъде в района Малтепе и губернаторът е съобщил, че десетки хиляди полицаи ще бъдат на служба в района и в целия град, по „съображения за сигурност“, съобщават, местни медии.

1 май традиционно се отбелязва в Турция от 1923 г. с масови митинги и други обществени събирания (шествия, демонстрации и пр.) в които участват много хора. Доста често се стига до сблъсъци с полицията и употребата на гумени куршуми, сълзотворен газ, водни оръдия и извършване на масови арести. По традиция, в Истанбул демонстрациите се провеждаха на площад "Таксим" и/или водещите към него улици. И пак "по традиция" от последните години, турските власти забраняват отбелязването на празника на площад "Таксим". 

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас