НОВИНИ

Руси изтребител Су-30СМ потопи фрегата по време на учение на руските ВМС в Средиземно море.

В интернет се появи видеозапис от учение със стрелби на кораби и самолети от ВМС на Русия в района на крайбрежието на Сирия. Според информациите, то е било проведено на 15 април – незабавно след удара на САЩ, Великобритания и Франция с крилати ракети по обекти на територията на Сирия, нанесен на 14 април.

На видеозаписа е показан удар на Су-30СМ с ракета Х-35У по използвана за мишена снета от въоръжение фрегата на ВМС на Сирия.

Вижда се, че ракетата попада в кърмовата част на кораба и се взривява. След известно време следва втори взрив – възможно, това е попадение на втора ракета. След това корабът потъва.

Очевидно, появата на видеозаписа в интернет е напълно преднамерена и може да се тълкува, че това е демонстриране на възможности (сила) и предупреждение към страните от НАТО. Преди удара с крилати ракети на 14 април, Русия предупреди, че ако бъдат засегнати руски военнослужещи, нейните сили ще атакуват не само крилатите ракети, но и корабите и самолетите, които са ги изстреляли.

Ракетите Х-35У са противокорабни, за поразяване на надводни кораби с водоизместимост до 5 000 тона. За сравнение – фрегатата „Дръзки“ на ВМС на България е доста по-малка – нейната водоизместимост е до 2 350 брт.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас