НОВИНИ

По време на петъчната молитва в джамията „Дар ал-Хиджра“ Чикаго (Илинойс), доктор Ашраф Нусайрат е заявил, че вижданията, че жените нямат права в Исляма е въведена в ислямските страни от западния колониализъм.

Според доктора, въпроса за свободите на жените, равенството и правата са „чужди (външни) за Исляма“ и насаадени от западните колониалисти, които сега ги използват срещу Исляма.

„Аз отправям призив към нашите жени мюсюлманки да се върнат към религията на Аллах и да разберат ислямската вяра правилно. Те не трябва да бъдат въведени в заблуда от западните  идеи (понятия) за равенство“, казва той по време на церемония на 16 март (запис от която самият „доктор“ – Директор на Арабска академия Ноон в Хановер Парк, Илинойс - е качил в канала си в „YouTube).

„Въпросът за свободата на жените, равенството и правата са чужди за Исляма. Те нямат нищо общо с Исляма. Те са продукт на човешкото съзнание. Когато хората започнат да вярват, че Да издават закони, те правят грешки. За това жените на Запад започнаха да искат (търсят) техните права. Разбиранията, че жените не трябва да работят, че те нямат право да работят и че те трябва да си стоят у дома като роби са чужди за Исляма. Те съществуват, въпреки това в мюсюлмански страни, защото ние се отдалечихме от нашата религия и заради това, което беше направено от Запада, от Британия (Великобритания – бел. ред.) и Франция, когато те окупираха мюсюлмански страни. Те насадиха тези развирания (виждания) в съзнанията и сърцата на нашите дядовци и баби. За това, това е което ние видяхме в нашите родители. За това, Запада започна да вижда това като слабост, като дискриминация срещу жените. Те насадиха това семе и сега то дава плодове, те го използват срещу Исляма. Аз призовавам нашите жени мюсюлманки да се върнат към религията на Аллах и да разберат ислямската вяра правилно. Те не трябва да бъдат въведени в заблуда от от западните  идеи (понятия) за равенство“.

Декември 2010 г. - Наказанието е заради "провинение", наречено: "носене на панталони под традиционните дрехи..."

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас