НОВИНИ

Иракски съд постанови доживотен затвор на 19 гражданки на Русия, 6 – на Азербайджан и 4 – на Таджикистан за членство в терористичната джихадистка групировка Ислямска държава.

Председателят на Централния криминален съд в Багдад, който се занимава със случаите на тероризъм заяви, че жените са осъдени, защото са признати за виновни за „присъединяване и подпомагане на ИД“.

Както често става напоследък жените на джихадистите заявиха, че са били „излъгани“ за да дойдат в Ирак. Едно от тях заяви пред съдиите, че „Аз не знаех, че ние сме в Ирак. Аз отидох със съпруга и децата ми в Турция, за да живеем там и после, изведнъж установих, че фактически съм била в Ирак“.

Тези обяснения на тези и други подобни на тях джихадистки са твърди меко казано „наивни“. От една страна, и те и съпрузите им със сигурност са имали издадени от ИД лични документи – купищата намерени документи доказват, че администрацията на ИД е била много ефективна в районите под контрола на джихадистите. От друга страна, същите тези „невинни“ и „заблудени“ жени – дори и да не са участвали пряко в бойните действия и не са били в състава на женските подразделения на шариятската полиция, те със сигурност са се възползвали от заграбената от мъжете им плячка. Според разказите на много жени – язидки, които са били държани като роби (вкл. като секс робини), в повечето случаи, именно съпругите на джихадистите са се отнасял със своите робини доста по-сурово, експлоатирали са ги, наказвали са ги, а някои дори са подпомагали мъжете си при изнасилванията на робините…

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас