НОВИНИ

Няма почти никакво съмнение, че президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган ще спечели извънредните президентски и парламентарни избори през юни и ще получи необходимата му власт за да насочи страната в желаната от него посока.

Никак не е трудно да се досетим, каква ще бъде тази посока. Достатъчно е да чуем негово изявление от 90-те години на миналия век, когато се е формирало неговото политическо „символ-верую“:

"Човек не може да бъде и двете – мюсюлманин и секуларист. Можеш да бъдеш или мюсюлманин, или секуларист. Ако се опиташ да събереш двете заедно ще се получи отблъскващ магнитен ефект. Не е възможно да държиш двете заедно. И защото това е така, човек не може да твърди, че е мюсюлманин, след което да се завърти и да твърди, че в същото време е и секуларист. Защо? Защото Аллах, създателят на мюсюлманина притежава върховната власт. Казват, „цялата власт принадлежи на народа“. Вижте, това е лъжа. Голяма, тлъста лъжа."

А колко струват сегашните твърдения на г-н Ердоган по отношение на демокрацията, зачитането й и правата на гражданите – всеки може да прецени и сам.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас