НОВИНИ

Напливът на мигранти от Турция към Гърция се е увеличил значително през последните седмици, заяви изпълнителният директор на граничната агенция на ЕС – Frontex Фабрис Леджери.

В интервю за немския „Bild“ Леджери казва, че „пристиганията“ на мигранти от Турция на гръцките острови в Егейско море са се увеличили със 17% само през последните 4 до 5 седмици. По думите му, основната причина за рязкото нарастване е пиковото увеличение на „бежанците“ от Иран, Ирак и Сирия.

Според шефа на Frontex, необходимо е бъдат засилени граничните сили, а също да се увеличат и депортиранията на мигранти – в общоевропейски мащаб, изпълняват се едва около 40% от решенията за депортиране.

Независимо от нарастването на притока от мигранти, Frontex държи външните граници на ЕС „под контрол“, заявява още Леджери.

Интересно, какво ли означава държането „под контрол“ на външните граници? Вероятно г-н Леджери има в предвид, че Frontex просто регистрира „пристиганията“, без изобщо да връща мигрантите. Разбира се, граничарите от Frontex нямат вина за създалата се парадоксална ситуация – вместо да направят границата непристъпна, те са се „превърнали“ в своеобразна спасително – регистрационна служба, която на практика само „канализира“ притока на мигранти. Защото европейските политици това са им възложили, такъв мандат са им дали. В този смисъл, усилването на Frontex няма да промени нещата, защото липсва политическа воля в управляващите в Европа еврочиновници и политици.

За отбелязване са и думите на г-н Леджери, че има пик на „бежанците“ от Ирак и Сирия (наред с тези от Иран). Той не коментира, причините за това рязко увеличение. Може би, защото истината е твърде „нелицеприятна“ за политиците от ЕС, които подкрепят миграцията. При поредицата от сделки между иракските сили за сигурност и сирийската армия с джихадистите и другите терористични формирования в Сирия и Ирак, те освобождават без бой контролирани от тях територии и градове – срещу безопасното им изтегляне (и това на семействата им) основно към северните райони на Сирия, които са под контрола на турската армия и съюзниците й. От там пътят на джихадистите е ясен – към „гостоприемната“ Европа.

Простичко казано – търпящите поражения джихадистки терористи и техните семейства (живели с години от заграбената плячка и участвали наравно с тях в тероризирането на местното население) тръгнаха към Европа. Където, за „радост“ на обикновените европейци, ги чакат с „разтворени обятия“ европолитици и еврочиновници.

По информация на гръцки медии.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас