НОВИНИ

Едва 4 от общи 128 немски изтребители „Eurofighter“ са в състояние да изпълняват бойни задачи.

Причината за това е, че само в толкова от самолетите са изправни сензорните системи в крилата на машините, предназначени да откриват приближаващи се самолети и ракети на противника.

Станалото означава, че Германия няма да може да изпълни задълженията си в рамките на НАТО по отразяването на по-голямо нахлуване в нейното въздушно пространство, пише „Express“, позовавайки се на статия в немския „Spiegel“.

Според „Spiegel“, би могло да дефектните сензори да бъдат подменени, но няма как да бъдат доставени необходимите резервни части, защото фирмата производител е била продадена и производството им е спряно.

Преди година, немските военни са се надявали, че многото „бъгове“ в злощастните „Eurofighter-и“ ще може да бъдат оправени. Тогава са били боеспособни 39 от 128-те такива немски изтребители. Но нещата са се влошили и боеспособните са останали 4.

За трагичната ситуация има и още една причина – Германия изпитва хроничен недостиг от ракети, без които изтребителите не са напълно боеспособни.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас