НОВИНИ

Досега на „горещия телефон“ за подаване на сигнали за сексуално насилие на фондацията „Reclaimed Voices“ са били получени 267 сигнала за такова насилие в холандския клон на „Свидетелите на Йехова“.

„Reclaimed Voices“ е създадена през миналата година след публикуването в медиите на историите на много членове на „Свидетелите на Йехова“, които са станали жертва на сексуално насилие още в детските си години. Една от жертвите нарече религиозната общност „рай за педофилите“, защото старейшините й са склонни да премълчават сексуалното насилие. Само през първата седмица от създаването на „горещия телефон“ на „Reclaimed Voices“, на него са били получени 50 сигнала за сексуално насилие в „Свидетелите на Йехова“, съобщава NlTimes.

Според медията, преди 6 месеца жертвите на сексуално насилие са поискали от старейшините на общността среща за да бъдат обсъдени нещата, но до момента не са получили никакъв отговор. Това, по думите на Франк Хуитинг от „Reclaimed Voices“, ги тревожи, ядосва и ги кара да се съмняват в целия процес.
В ситуацията са се намесили и холандските власти. Министърът на прваната защита Сандер Деккер също се е обърнал към старейшините на „Свидетелите на Йехова“ с искане, те да влязат в диалог с жертвите на сексуално насилие.
Minister Sander Dekker for Legal Protection also instructed the leaders of the Jehovah's Witnesses to start a conversation with the victims.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас